Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як роботодавцю подати заяву на оплату лікарняних під час карантину — ФСС

23 березня 2020, 13:00
1726
0
Реклама

Фонд соціального страхування України (далі - ФСС) рекомендує роботодавцям (страхувальникам) на час карантину надавати перевагу дистанційній формі подачі документів до Фонду.

Можливість подання заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам в електронному вигляді була впроваджена ще з 1 жовтня 2018 року. Також у електронному вигляді роботодавці мають можливість подати щоквартальний звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів.

Причому фінансування матеріального забезпечення, у т.ч. допомоги по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) та допомоги по вагітності та пологах, здійснюється ФСС на підставі прийнятої від роботодавця заяви-розрахунку.

Нагадаємо, що для подання до ФСС електронних документів із застосуванням електронного підпису/печатки страхувальники мали укласти відповідний договір. Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно.

Джерело: повідомлення на веб-сайті Фонду соціального страхування України

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору, бути в курсі останніх нововведень та об'єктивно оцінювати різні ситуації допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

Більше про лікарняні читайте в статтях "Надаємо й оплачуємо лікарняні" і "Оподаткування й облік лікарняних" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини