Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін перерахував види діяльності, якими можна займатися під час карантину до 24 квітня

26 березня 2020, 14:30
19602
0
Реклама

Оприлюднено текст постанови КМУ від 25.03.2020 р. № 239. Як ми вже повідомляли, нею подовжено тривалість загальнонаціонального карантину - до 24 квітня. А також оновлено перелік видів господарської діяльності, яку можливо здійснювати під час карантину, і тієї, якою під час оголошеного карантину займатися не можна.

Таким чином, надалі постанова № 211 щодо заходів на період карантину забороняє до 24 квітня 2020 р. таку діяльність суб'єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Винятками, які дозволені, будуть роботи з:

- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв'язку;

- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування РРО, діяльності з ремонту комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об'єктів поштового зв'язку;

- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень .

Для всіх дозволених видів діяльності обовязковим є забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту (ЗІЗ), а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Також до 24 квітня 2020 р. заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні. Однак і тут є виключення. Детальніше про це ми розповіли в новині.

Зверніть також увагу на наступні актуальні новини:

- При дистанційній роботі посаду та зарплату роботодавці повинні зберігати - Мін'юст;

- Як орендарю зменшити плату за орендоване приміщення протягом карантину - Нотаріальна палата;

- Які перевірки проводять попри карантин - ДРС;

- Для підтвердження форс-мажору через карантин достатньо мінімального пакета документів;

- Як скористатися карантинним звільнення з податку на нерухомість - ДПС.

В період нестабільної економічної ситуації оперативне прийняття рішень може стати виграшним козирем для виходу на новий рівень або ж призвести до невтішного фіналу. Маючи 28-річний досвід у розробці інформаційно-аналітичних ІТ-продуктів для бізнесу та держсектору, в ЛІГА:ЗАКОН створили АНТИКРИЗОВИЙ ПАКЕТ. Відтепер ви зможете з вашою командою залишатися продуктивними та спільно працювати з інформаційно-правовим полем для уникнення зовнішніх ризиків, володіти актуальними даними про ваших партнерів, клієнтів та конкурентів. Замовляйте дзвінок і отримуйте АНТИКРИЗОВИЙ ПАКЕТ за вигідною ціною вже зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини