Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний реєстр лікарняних підготували до старту у квітні

2 квітня 2020, 14:10
3601
0
Реклама

Фонд соціального страхування України спільно з ПФУ звітують, що готові до запуску Електронного реєстру листків непрацездатності (далі - Електронний реєстр). Така інформація зазначена на сайті Фонду.

Уже затверджено Протокол про інформаційну взаємодію між ПФУ та ФССУ, за яким будуть вести Електронний реєстр та надаватимуть інформацію з нього. Також здійснили тестовий обмін інформацією щодо електронних листків непрацездатності.

ПФУ створив електронні кабінети закладів охорони здоров'я (лікарів), страхувальників (роботодавців) і застрахованих осіб.

Реєстр складається із записів про тимчасову непрацездатність, які створюються автоматично програмними засобами на підставі отриманої інформації. Кожен запис включає відомості про:

- тимчасово непрацездатну особу;

- унікальний номер випадку непрацездатності;

- номер, дату (час) реєстрації медичного висновку в електронній системі охорони здоров'я;

- причину та період непрацездатності, призначений режим лікування;

- відомості про лікаря, заклад охорони здоров'я та ін.

Лікарняний листок реєструють на підставі створеного лікарем через веб-інтерфейс медичного висновку, який засвідчує тимчасову непрацездатність. Кожен листок непрацездатності має унікальний реєстраційний номер, що формується та присвоюється автоматично.

Роботодавець через електронний кабінет може отримати інформацію про тимчасову втрату працездатності своїх працівників. На підставі зазначених даних страхувальником (роботодавцем) до Фонду він подає заява-розрахунок, за якою Фонд здійснює виплати матеріального забезпечення (оплата лікарняних, допомоги по вагітності та пологах).

Міжвідомча робоча група за участі, зокрема, представників Мінсоцполітики, ФССУ, ПФУ спільно напрацювала проект Порядку видачі та продовження електронних листків непрацездатності. Система готова до дослідної експлуатації. Очікують наказ МОЗ.

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

Читайте також:

- "Новий е-сервіс для роботодавців - е-реєстр листків непрацездатності";

- "Електронні лікарняні обіцяють на 1 квітня: як працюватиме система";

- "Влада буде відслідковувати електронні лікарняні, щоб ними не торгували".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини