Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У владі планують звільнити від оподаткування невеликі зарплати під час карантину

6 квітня 2020, 16:20
5633
0
Реклама

У ВРУ зареєстровано проект Закону України про внесення змін до розділу XX Перехідні положення ПКУ щодо встановлення принципу "4-7" на період карантину для працюючого населення (№ 3302). Оскільки автором законопроекту є представник правлячої більшості - Галина Третьякова, голова Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, то велика ймовірність, що такий законопроект буде прийнято парламентом та підписано Президентом.

Законопроект передбачає неоподаткування перших 4000 грн доходу у разі отримання найманою особою заробітної плати у розмірі до 7000 грн на місяць (принцип "4-7"). В такому разі, працююча особа отримає "на руки" додатково до 720 грн. на місяць.

У разі ухвалення законопроекту підрозділ 1 Розділу XX "Перехідні положення" ПКУ поповниться пунктом 12 такого змісту: "Установити, що тимчасово, під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту), у сумі 4 000 гривень, якщо місячна заробітна плата не перевищує 7000 гривень". Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Водночас про звільнення зарплат від тягаря військового збору чи ЄСВ на час карантину в законопроекті не йдеться.

Зверніть також увагу на такі корисні для працівників і роботодавців під час карантину аналітичні матеріали:

- "ЄСВ та зарплатні податки в період неоплачуваної відпустки на час карантину";

- "Неоплачувана відпустка на час карантину від А до Я";

- "Проект № 3275 переписав умови праці під час карантину для роботодавців та працівників";

- "Як оформити переведення працівників на дистанційну роботу на час карантину";

- ;Карантин в садочку і школі: як оформити відсутність працівників на роботі".

Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360 - екосистеми для управління ризиками і можливостями. Відтепер у вас є можливість об'єднати команду в єдиному комунікативному просторі й бути завжди в курсі змін законодавства (зокрема, оподаткування), репутаційного медійного кола, змін у діяльності партнерів, клієнтів і конкурентів. Доступ до LIGA360 зможуть отримати всі співробітники вашої компанії, якщо ви користуєтеся хоча б одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН. Розділіть переваги від роботи в єдиному інформаційно-комунікативному просторі зі своїми коллегами. Дізнайтеся більше.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини