Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець може витрачати кошти на медичне обслуговування працівників без додаткових податків

8 квітня 2020, 14:35
2100
0
Реклама

Кошти, які направлені роботодавцем на рахунок медико-санітарної частини за медичне обслуговування працівників підприємства, не є базою нарахування ЄСВ. Відповідний висновок містить одна із індивідуальних податкових консультацій.

В п. 13 розділу ІІ Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою КМУ від 22.12.2010 р. № 1170, передбачено витрати на оплату послуг з лікування працівників, які були надані установами охорони здоров'я. Тож їх не включають до бази нарахування ЄСВ.

Що стосується ПДФО, то до оподатковуваного доходу платника податку не включаються кошти або вартість майна (послуг), які надають як допомогу на лікування та медичне обслуговування платника податку або члена сім'ї фіз особи першого ступеня споріднення, дитини, яка перебуває під опікою або піклуванням платника податку, за умови документального підтвердження витрат, пов'язаних із наданням зазначеної допомоги (у разі надання коштів). Це передбачено пп. 165.1.19 ПКУ.

Тому вартість послуг з лікування та медичного обслуговування, які надає медико-санітарна частина як заклад охорони здоров'я на підставі укладеного договору про медичне обслуговуванні (лікування) фізособі (працівнику) за рахунок коштів роботодавця, не включається до оподатковуваного доходу платника податків, за умови дотримання вимог, визначених пп. 165.1.19 ПКУ.

Джерело: ІПК ДПС від 12.03.2020 р. № 1025/6/99-00-04-06-03-06/ІПК.

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини