Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняні на час карантину планують відкривати дистанційно

10 квітня 2020, 14:20
1422
0
Реклама

МОЗ пропонує, щоб на період проведення заходів, спрямованих на протидію коронавірусної хвороби (COVID-19), відкривати листки непрацездатності мали можливість лікарі первинної ланки на підставі звернення та опитування хворого за допомогою засобів телефонного зв'язку або інтернет-телефонії з обов'язковим відповідним записом у медичній карті амбулаторного хворого.

Також планують змінити і порядок видачі листків непрацездатонсті на період тимчасового відсторонення від роботи осіб, робота яких пов'язана з обслуговуванням населення, які були в контакті з інфекційними хворими або є бактеріоносіями, при неможливості їх тимчасового переведення за згодою на іншу роботу, не пов'язану з ризиком поширення інфекційних хвороб. В такому разі листок непрацездатності мають видавати лікар -інфекціоніст або лікуючий лікар на підставі результатів досліджень лабораторних центрів МОЗ.

Змінити мають і порядок видачі листків непрацездатності на період перебування застрахованої особи у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції чи обсервації під медичним наглядом у зв'язку з карантином, крім хворих осіб. Листок непрацездатності видаватиметься лікуючим лікарем на строк, визначений галузевими стандартами у сфері охорони здоров'я. У такому випадку в бланку листка непрацездатності лікуючий лікар власноруч має обов'язково зробити відповідний запис у графі "Причина непрацездатності:", вказавши причину звільнення від роботи: "11-ізоляція від COVID-19".

Відповідні ініціативи закріплені у проекті наказу МОЗ "Про затвердження Змін до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян".

Приймайте актуальні та зважені рішення у період кризи на базі виключно актуальної та достовірної інформації з ІТ-продуктів ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся АНТИКРИЗОВИМ ПАКЕТОМ та працюйте командою в єдиному інформаційно-правовому полі. Оберіть пакет або замовте консультацію менеджера прямо зараз.

Які правила видачі лікарняних діють на сьогодні читайте у матеріалі "Коронавірус та оголошений карантин: кому і коли оплатять лікарняні".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини