Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оголосив про масове впровадження "паспорта у смартфоні" — хто з українців отримає

15 квітня 2020, 19:10
3130
1
Реклама

Уряд схвалив постанову про електронні паспорти у застосунку Дія. Відтепер паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів. Про це повідомив на своїй Фейсбук-сторінці Михайло Федоров, віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації. За його словами, зараз понад 17 тис. українців тестують е-паспорти, а вже наступного тижня вони будуть доступні кожному у мобільному застосунку Дія.

Як стверджує урядовець, паспорт у смартфоні дозволить не носити з собою ID-картки та витяги з неї. Якщо у вас немає ID-картки, то оцифрували закордонний біометричний паспорт, який так само посвідчує вашу особу. Він надає такі ж права і можливості, як і паперовий, що діє всередині країни. Кількість українців із закордонними біометричним паспортом значно перевищує кількість власників ID-карток. Це означає, що більше громадян зможуть користуватися е-паспортом для посвідчення своєї особи.

"В умовах карантину це стає особливо актуальним, адже е-паспорти можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо вас зупинить поліція. А також на пошті, під час отримання посилок, листів та під час придбання алкоголю чи тютюну для підтвердження досягнення повноліття", - пише М. Федоров.

По завершенні карантину ви також зможете активно користуватися е-паспортами:

- під час поїздок залізничним або повітряним транспортом;

- під час медичного обслуговування та банківських операцій;

- під час отримання адміністративних послуг.

Наступного тижня планується презентація та реліз паспортів.

Читайте також:

- "Карантин продовжать до травня, але з послабленнями - віцепрем'єр";

- "Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин - Мінцифра";

- "МВС озвучило алгоритм відновлення посвідчення водія під час карантину";

- "Паспорт, народження, авто - які послуги можна усе ще отримати від влади під час карантину".

Під час кризових ситуацій, таких як карантин, кожне сказане слово керівника будь-якого рівня - на вагу золота. Варто бодай трішки оступитися - і позитивного реноме вже не відновити. Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини