Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умови виплати допомоги по частковому безробіттю пом’якшили

21 квітня 2020, 14:10
2236
0
Реклама

Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 13.04.2020 р. № 553-IX набув чинності 18.04.2020 р. Зокрема, серед бюджетних змін є й ті, що стосуються виплат із Фонду соцстрахування на випадок безробіття.

Уточнили порядок виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Її нададуть роботодавцям із числа суб'єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину. Замість умови про відсутність боргів по зарплаті та ЄСВ за останні 5 років, від роботодавців вимагатимуть сплати ЄСВ протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності.

Для отримання допомоги по частковому безробіттю роботодавець звертається до територіального органу служби зайнятості за місцем реєстрації його як платника ЄСВ та подає необхідні документи.

Водночас прибрали обов'язок вказувати перелік заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим КМУ.

Розмір, порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, визначить КМУ.

Цей документ уже розробило Мінекономіки. Що ж він передбачає читайте у новині "На яких умовах держава оплатить з бюджету зарплату працівників підприємств за час карантину".

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати.

Читайте також:

- Уряд має надати ФОПам допомогу на дітей під час карантину;

- алгоритм реєстрації у службі зайнятості онлайн під час карантину.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини