Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомогу по безробіттю можна оформити онлайн на порталі "Дія"

28 квітня 2020, 17:10
1213
0
Реклама

На онлайн-порталі державних послуг "Дія" з'явилась нова електронна послуга - реєстрація та оформлення виплати допомоги по безробіттю. Це стало можливо завдяки постанові КМУ "Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі" від 2404.2020 р. № 307.

Отримати цю послугу можна всього за 3 кроки:

- авторизуватись у кабінеті користувача на порталі "Дія" за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

- заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);

- отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття/або сповіщення про необхідність доопрацювання/або аргументована відмова.

На період карантину статус та призначення допомоги по безробіттю присвоюють першого ж дня після подання такої заяви. Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з'явиться функціонал для прямої комунікації менеджера служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи.

За повідомленням Мінекономіки.

Максимально просто, а головне дистанційно та безпечно, можна подати всі види податкової звітності за допомогою сервісу Liga:REPORT. Скористайтесятестовим доступом до сервісу Liga:REPORT і оцініть його переваги.

Що доступно бухгалтеру дистанційно в період карантину - описано у матеріалі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини