Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП доставляє товари поштою або кур’єром: що з РРО

6 травня 2020, 15:30
1245
0
Реклама

Київські податківці розглянули випадок, коли ФОП продає товари через посередника: ФОП відвантажує товар посередникові, а той отримує від покупців кошти за такий товар, замовлений на сайті ФОП (продавця), і перераховує їх такому ФОП.

Якщо до посередника переходить право власності на товар, то розрахунки ФОП-продавця з посередником за такий товар будуть вважатися безготівковими. Відповідно, РРО в цьому випадку застосовувати не потрібно.

Буває й так, що право власності на товар не переходить до посередника, а посередник здійснює лише доставку даного товару покупцю за умови передплати, аналогічно, як у разі доставки товару поштою. Тоді продавець під час продажу товарів повинен забезпечити доставку покупцю раніше роздрукованого розрахункового документа (чека РРО) разом із придбаним товаром.

До того ж якщо споживач замовив товар і розрахувався за нього через платіжну систему Приват 24 або якусь іншу, використовуючи мережу Інтернет, за умови доставки таких товарів поштою або кур'єрською службою, суб'єкт господарювання зобов'язаний видати чек РРО в момент відправки товару покупцю.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у Київській області від 24.04.2020 р. № 1656/ІПК/10-36-05-06-20

Про застосування РРО у разі продажу товарів через Інтернет ФОПом читайте в статті "Інтернет-торгівля у ФОПа: розглядаємо РРО-нюанси" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини