Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцям на єдиному податку пояснили податкові наслідки неповернення помилково отриманих коштів

9 травня 2020, 10:00
1065
0
Реклама

Дніпропетровські податківці пояснили єдинникам, коли помилково зараховані кошти на рахунок зараховують до їх доходу.

Якщо зараховано та повернуто кошти, які помилково надійшли на розрахунковий рахунок платника єдиного податку, і це відбулося в одному звітному періоді (за умови письмового пояснення установи банку або іншого суб'єкта господарювання про помилкове зарахування таких коштів), тоді помилкові кошти не включають до доходу.

Коли ж помилково зараховані кошти повернуті на розрахунковий рахунок у наступному звітному періоді, то платнику єдиного податку необхідно врахувати їх у складі доходу. При цьому такий платник може здійснити перерахунок доходу у звітному періоді, в якому їх повернуть, лише при наявності документів, підтверджуючих помилкове зарахування коштів, зокрема, письмового пояснення установи банку або іншого суб'єкта господарювання про помилкове зарахування коштів.

Про це йдеться на сайті ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Стежите за усіма новинами по темі "ФОП та єдиний податок"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Нещодавно ДПС оприлюднила зразки заяв на звільнення від єдиного податку через відпустку та лікарняний, а ще одна місцева рада звільнила від сплати єдиного податку на час карантину.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини