Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнесу і громадянам визначать чіткі рамки спілкування з владою

20 травня 2020, 11:15
662
0
Реклама

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Закону України "Про адміністративну процедуру", який має стати рамковим нормативно-правовим актом, що запровадить якісно новий рівень законодавчої регламентації процедур управлінської діяльності державних органів та захисту прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у відносинах із державою. Про це інформує Міністерство юстиції.

Однією з новацій стало врегулювання питання публічного правонаступництва внаслідок припинення первісного адміністративного органу або внаслідок повного чи часткового припинення його адміністративної компетенції.

В окремий розділ виділено адміністративне оскарження. Суб'єктом розгляду скарги, відповідно до законопроекту, є адміністративний орган вищого рівня, а також може бути комісія, утворена адміністративним органом для розгляду скарг. Також встановлюються порядок виконання адміністративного акта, порядок обчислення строків в адміністративному провадженні та строки вирішення (перегляду) справи.

Міністерство також підготувало інфографіку про основні аспекти законопроекту

Читайте також:

- "Підприємства штрафують за неподання інформації про власника - Мін'юст визначив процедуру";

- "Як оскаржити дії приватного виконавця - Мін'юст";

- "Були б гроші - уряд дозволив комфортне перебування в СІЗО за плату".

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини