Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ДМС спростила процедуру митного оформлення

21 травня 2020, 16:20
3813
0
Реклама

Державна митна служба (ДМСУ) запровадила пілотний проєкт, за яким виконуватиме митні формальності автоматизованою системою митного оформлення в автоматичному режимі. Проєкт стартував 19 травня 2020 року та має спростити процедури митного оформлення для суб'єктів ЗЕД.

Напередодні ДМСУ затвердила наказ "Про запровадження рекомендаційно-технічного пілотного проєкту виконання митних формальностей в автоматичному режимі" від 07.05.2020 р. № 167. До участі в цьому пілотному проєкті залучили митниці та митні пости, що здійснюють митні формальності у місцях митного оформлення згідно з переліком, що доданий до вказаного Наказу.

Митна декларація за пілотним проектом може бути подана для поміщення товарів у митні режими:

- експорту (в частині продажу товарів українськими суб'єктами ЗЕД іноземним суб'єктам госпдіяльності без посередництва комісіонерів чи консигнаторів);

- переробки на митній території (в частині операцій, що передбачають переробку товарів без передання права виконавцю);

- реекспорту (в частині операцій з вивезення продуктів переробки, виготовлених у митному режимі переробки товарів на митній території України, на підставі зовнішньоекономічних договорів, які не передбачають перехід права власності від українських суб'єктів ЗЕД іноземним суб'єктам господарської діяльності та, за наявності, зворотної тари, в якій переміщуються такі продукти переробки).

Для цих режимів тестуватимуть автоматичний випуск декларацій. Він передбачає можливість автоматичного оформлення митних декларацій без участі посадових осіб митниць.

Декларації, які відповідатимуть певним критеріям і оцінюватимуться як низькоризикові, направлятимуть системою оформлення в окреме вікно. Якщо у декларації виявлять ризики або спрацьовує система АСАУР, її митне оформлення продовжать за звичайною процедурою. Якщо ж система не виявить помилок та ризиків, декларація буде оформлена автоматично, про що декларант отримає відповідне повідомлення.

Для реалізації пілоту розроблено спеціальний алгоритм виконання митних формальностей в залежності від видів транспорту, митних режимів та типів митних декларацій.

Зауважимо, що для декларантів процедура подачі декларації залишається без змін.

Джерело: сайт ДМСУ.

Звітність - не проблема з REPORT. Сервіс онлайн-звітності містить актуальні форми, підказки до заповнення, а також найзручнішу систему керування ПДВ. Замовляйте тестовий доступ на 7 днів та переконайтеся самі.

Нагадаємо, що із 28.04.2020 р. банки не стежать за ЗЕД-операціями до 400 тисяч грн.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини