Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Концерт не відбувся через карантин — які будуть ПДВ-наслідки повернення квитків

22 травня 2020, 17:30
478
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли у зв'язку з введення карантину культурно-видовищні заходи були перенесені на інші дати. Через це деякі покупці здійснюють повернення квитків їх організатору, а той повертає їм вартість таких квитків через свою касу. Причому продавалися такі квитки через електронні системи продажу агентів та комісіонерів (далі - агенти) і з вартості квитків агент утримував певний відсоток як агентську винагороду.

Під час продажу квитків агентом - розповсюджувачем квитків платник ПДВ - організатор заходу зобов'язаний визначити податкові зобов'язання з ПДВ на дату зарахування на свій банківський рахунок коштів, отриманих агентом від продажу квитків. Звісно за умови, що це - дата "першої події". Відповідно, на таку дату платник ПДВ - організатор повинен скласти податкову накладну і зареєструвати її в ЄРПН. Причому суму ПДВ у цьому випадку слід визначати виходячи із повної вартості квитків (без вирахування з неї агентської винагороди, яка залишається у агента).

На дату повернення квитків глядачами (отримувачами послуг) організатором заходу має скласти розрахунок коригування до податкової накладної, складеної ним на дату отримання від агента коштів від продажу таких квитків.

Коригування податкових зобов'язань у цьому випадку постачальник послуг відображає у рядку 7 декларації з ПДВ з деталізацією у додатку Д1 за той звітний (податковий) період, у якому відповідний розрахунок коригування буде зареєстрований в ЄРПН.

Джерело: ІПК ДПСУ від 08.05.2020 р. № 1941/6/99-00-07-03-02-06/ІПК

Загальні правила складання розрахунків коригування ми розглянули в статті "Розрахунок коригування до податкової накладної: правила складання" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини