Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Листи щастя" зі штрафами власникам автомобілів почнуть розсилати вже з 1 червня

25 травня 2020, 14:20
3515
0
Реклама

"Запрацює мережа фотовідеофіксації порушень ПДР з першого числа наступного місяця. Наразі у Києві та Київській області вже встановлено 50 камер автоматичної фотовідеофіксації. Загалом на території України ми плануємо запустити в роботу близько 700 таких камер. Відповідний графік, адреси та порядок ми представимо публічно, щоб кожен зміг ознайомитися, після прийняття цієї постанови", - зазначив міністр внутрішніх справ України, інформує сайт відомства.

Про нову систему фіксації порушень ПДР ми вже інформували. Зокрема, навели пояснення першого заступника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького: "Інформація про зафіксовані правопорушення потрапляє до системи електронної фіксації, де поліцейський перевіряє наявність та повноту даних про відповідальну особу, транспортний засіб, відповідність номерного знаку до марки і моделі ТЗ. Дана система також буде додатково працювати і допомагати поліції у визначенні транспортних засобів, які знаходяться в розшуку, угоні, а також ТЗ з невідповідними номерними знаками. Така інформація буде передаватися і оброблятися іншими службами. Коли поліцейський перевірив відповідність всіх даних і їх масив є достатнім для того, щоб притягнути особу до відповідальності, поліцейський формує постанову і накладає електронний підпис. Далі постанова автоматично надсилається до установи, яка друкує постанову і відправляє до адресата. Цю інформацію можна буде отримати не тільки в паперовому вигляді, а й подивитися в електронному кабінеті водія".

До речі, перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Раніше МВС повідомило, що переносить запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху з 1 травня до закінчення режиму суворого карантину.

Читайте також:

- "Із 18 травня столиця заблокувала проїзд великогабаритним машинам";

- "Маршрутки можуть повністю зникнути після карантину - міністр інфраструктури";

- "Нацкомфінпослуг дозволила друкувати автоцивілку на домашньому принтері";

- "Користувачів гіробордів та електросамокатів зобов'яжуть виконувати ряд вимог, за невиконання яких каратимуть";

- "Заборона паркування поширюється і на тротуар - суд";

- "Водіїв каміонів та маршруток зведуть в єдиний реєстр".

Як відомо, поліції можуть дозволити зупиняти автомобілі без ознак порушення ПДР. Також держава запустила доставку проданих на аукціонах автомобілів, а Верховний Суд пояснив, чи можна забрати право керування автівкою, якщо це єдине джерело доходу. Окрім того, уряд спростив правила пересування габаритної сільгосптехніки.

Більш ніж 70 млн судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини