Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифра повідомляє, що ФОП-провайдери можуть бути спрощенцями, а Мін’юст уточнює строки

27 травня 2020, 11:28
427
0
Реклама

"З 1 червня змінюється форма заяв, що подаються для реєстрації ФОП. Це - хороша новина для невеликих інтернет-провайдерів. Адже вони можуть обирати спрощену форму оподаткування", - йдеться у повідомленні на Телеграм-каналі Міністерство цифрової трансформації України.

Як відомо, наказом Міністерства юстиції від 19 травня 2020 року № 1716/5 було затверджено нові форми заяв, що подаються для державної реєстрації - вони почнуть діяти з 1 червня 2020 року і згруповані переважно за видом особи, щодо якої проводяться реєстраційні дії.

У Мінцифрі розповіли, що останніми місяцями виникали суперечки щодо можливості провайдерам-ФОПам, які працюють за КВЕДом 61.90, бути на спрощеній системі оподаткування. Тож міністерство ініціювало зустріч представників державних органів та асоціацій операторів і провайдерів. "Завдяки спільним зусиллям державних органів та ринку відтепер у заяві про реєстрацію ФОП-провайдери можуть окремо позначити, що вони не планують займатись забороненою для ФОП діяльністю", - рапортує Мінцифра.

Варто додати, що Мін'юст застерігав: подання заяв в частині обрання спрощеної системи оподаткування здійснюється з дня розміщення на вебсайті Міністерства юстиції відповідного оголошення про можливість обрання спрощеної системи оподаткування шляхом заповнення відповідних сторінок заяв. Іншими словами, з 1 червня 2020 року заяви у зазначеній частині "не працюватимуть" - потрібно дочекатися спеціального оголошення Мін'юсту. До появи такого оголошення як і раніше, у разі виявлення заявником бажання обрати спрощену систему оподаткування слід подавати окрему реєстраційну заяву.

Читайте також:

- "У Мін'юсті назвали головні захисні механізми від земельних рейдерів";

- "Дізнатися про виконавче провадження можна онлайн і без ідентифікатора провадження";

- "Як оскаржити дії приватного виконавця - Мін'юст";

- "Були б гроші - уряд дозволив комфортне перебування в СІЗО за плату";

- "Відкрити рахунок скоро можна буде без відвідин банку - Мінцифра".

До речі, для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини