Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрали ТМЦ: чи можна відкоригувати податкові накладні

28 травня 2020, 08:10
246
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли платник ПДВ склав і зареєстрував в ЄРПН податкові накладні на постачання товарно-матеріальних цінностей торговій фірмі. Однак, як виявилося, товарно-матеріальними цінностями заволоділи невстановлені особи, які діяли під виглядом представників торгової фірми. Стосовно цього було порушено кримінальне провадження.

Як зазначили податківці, дії платника податку щодо визначення податкових зобов'язань з ПДВ під час постачання продукції відповідають нормам чинного законодавства.

А ось щодо можливості коригування відповідних податкових накладних, то ст. 192 ПКУ не передбачено окремої підстави для складання розрахунку коригування до податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН, у разі настання зазначених обставин.

Крім того, податківці повідомили, що відповідно до ст. 15 та ст. 16 ЦКУ юридична або фізична особа має право на захист свого цивільного права або інтересу у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Зокрема, такі особи мають право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Джерело: ІПК ДПСУ від 08.05.2020 р. № 1921/6/99-00-07-03-02-06/ІПК

Також читайте про крадіжку малоцінки на підприємстві у статті "Крадіжка малоцінки: документування, облік й оподаткування" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини