Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантинні преференції для бізнесу знову змінено — ДПС назвала плюси Закону № 591

1 червня 2020, 10:20
1080
0
Реклама

ДПС в інформаційному листі № 11 назвала, які зміни внесені щодо податкових преференцій, які були запроваджені Законами № 533 та № 540 на період карантину.

Закон № 591 вносить зміни, зокрема, до ПКУ та Закону про ЄСВ. Так, передбачається продовження термінів, визначених Законами № 533 та № 540, щодо:

- строків справляння акцизного податку за ставкою 0 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту із спирту етилового, який використовується для виробництва дезінфекційних засобів;

- строків звільнення платників податків від застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства та законодавства зі збору та обліку ЄСВ (звільнення діє з 01.03.2020 р.);

- строків ненарахування пені за порушення податкового законодавства та законодавства зі збору та обліку ЄСВ (пеня не нараховується з 01.03.2020 р.);

- строків мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок (крім документальних позапланових перевірок щодо законності декларування бюджетного відшкодування з бюджету ПДВ та/або від'ємного значення з ПДВ більше 100 тис. грн, фактичних перевірок в частині дотримання законодавства у сфері виробництва та обігу спирту етилового, пального, алкогольних напоїв та тютюнових виробів), а також перевірок правильності нарахування, обчислення та сплати ЄСВ (мораторій діє з 18.03.2020 р.);

- термінів зупинення перебігу строків давності, визначених ст. 102 ПКУ (терміни зупинені з 18.03.2020 р.);

- термінів зупинення перебігу строків, встановлених ст. 56 ПКУ (в частині процедури адміністративного оскарження), щодо скарг платників податків (крім скарг щодо законності декларування заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ та/або з від'ємного значення з ПДВ), що надійшли (надійдуть) по останній календарний день дії карантину) (терміни зупинено з 18.03.2020 р.).

Зазначені терміни продовжуються по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину.

Також Законом № 591 продовжено період звільнення фіз осіб-підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерських господарств від сплати ЄСВ за себе з 1 по 31 травня 2020 року.

А ось оновлений план-графік податкових перевірок у зв'язку з перенесенням планових документальних перевірок, які повинні були відбутися у період дії мораторію та не були розпочаті, мають оприлюднити протягом 10 календарних днів з дня завершення дії карантину.

Джерело: інформаційний лист № 11 ДПС

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини