Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Пересортиця" пального в СЕАРП: як скласти заявку

4 червня 2020, 08:15
237
0
Реклама

Представники ДПС пояснили: при здійсненні реалізації пального, у виробництві якого як сировину використано інші підакцизні товари, складають Заявку на поповнення залишка пального (далі - Заявка).

З її допомогою збільшують обсяги пального за певним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (наприклад, палива моторного альтернативного, виробленого з бензину) при одночасному зменшенні обсягів пального за іншим кодом товарної підкатегорії відповідно до УКТ ЗЕД (бензину).

Якщо суми акцизного податку на таке пальне є рівними, така Заявка оформлюється з нульовою сумою акцизного податку та реєструється без зміни показника.

Можлива ситуація, коли сума акцизного податку на пальне, обсяги залишка якого збільшуються, є більшою, ніж сума акцизного податку на пальне, обсяг залишків котрого зменшується у зв'язку зі зміною їх фізико-хімічних показників. В такому разі, Заявка оформлюється на суму різниці сум акцизного податку, розрахованих за відповідними ставками з відповідних обсягів залишка пального, що збільшуються та зменшуються, і реєструється зі збільшенням показника.

Якщо ж сума акцизного податку на пальне, обсяги залишків якого збільшуються, є меншою, аніж сума акцизного податку на пальне, обсяги залишка котрого зменшуються у зв'язку зі зміною їх фізико-хімічних показників, Заявка оформлюється з нульовою сумою акцизного податку та реєструється без зміни показника.

При цьому у ДПС зауважили, що складання Заявки на таке збільшення/зменшення обсягів пального, зміни фізико-хімічних показників якого не підтверджені документами, не здійснюється.

Джерело: роз'яснення з категорії 114.11.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

На тему акцизу корисною буде. зокрема стаття видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН: "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: акциз і рента".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини