Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як роботодавцям відображати у формі № 1ДФ допомогу по частковому безробіттю — ДПС

17 червня 2020, 10:40
7671
0
Реклама

Податківці вказали, за якою ознакою доходу слід відображати у ф. № 1ДФ суми допомоги по частковому безробіттю на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином. Йдеться про суми допомоги, які отримані роботодавцями з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд) і виплачені працівникам.

Нагадаємо, що таку допомогу на період карантину можуть отримати, зокрема, роботодавці із числа суб'єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину.

Нещодавно ФОПам надали покрокову інструкцію для отримання допомоги по частковому безробіттю, а усіх роботодавців проінформували про те, скільки днів доведеться чекати на допомогу по частковому безробіттю.

Податківці наголосили, що хоч допомога по частковому безробіттю звільнена від оподаткування ПДФО, військовим збором та ЄСВ, у ф. № 1ДФ її потрібно фіксувати.

Згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку № 4, соціальні виплати з відповідних бюджетів, відображаються у ф. № 1ДФ під ознакою доходу "128".

Тож податківці вказують, що суму допомоги по частковому безробіттю на період карантину, яку отримав роботодавець від Фонду і виплатив працівнику, слід фіксувати у ф. N 1ДФ під ознакою доходу "128" як соціальну виплата з відповідного бюджету.

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків чинного податкового законодавства можна отримати в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Зважайте, звітувати за податками, зборами та внесками легко з сервісом Liga:Report.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини