Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контроль стане жорсткішим — уряд обіцяє патрулі по підприємствам і гігантські штрафи

22 червня 2020, 13:30
2188
0
Реклама

Міністерство охорони здоров'я, Національна поліція, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів мають посилити контроль за дотриманням заходів, направлених на протидію поширенню епідемії COVID-19. Відповідне доручення на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України у п'ятницю, 19 червня, дав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Про це інформує Урядовий портал.

"Ми будемо посилювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Звертаюсь до пана Віктора Ляшка. В регіони для контролю має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем. Так само буде посилено контроль з боку Національної поліції та Держпродспоживслужби. Сьогодні всі відповідні наради були проведені, і ми будемо діяти жорсткіше, щоб українці були в безпеці", - заявив Прем'єр-міністр.

Відповідно Прем'єр-міністр дав доручення міністрам охорони здоров'я та внутрішніх справ забезпечити посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав дотримуватися протиепідемічних правил безпеки та нагадав розроблені норми для запобігання поширенню COVID-19. "На жаль, сьогодні кожен шостий суб'єкт господарювання порушує протиепідемічні норми. Ці порушення призводять до того, що відбуваються інфікування", - наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, протиепідемічні рекомендації прописані для ресторанів, офісних приміщень, салонів краси, спортзалів, басейнів, ринків, торгово-розважальних центрів. Одне з ключових правил: працівники, які приходять до цих закладів, повинні зранку пройти термометрію. Відвідувачів на територію магазину, торгово-розважального центру тощо повинні допускати, виходячи з норми 1 людина на 10 метрів квадратних.

"Ця норма прописана для того, щоб можна було дотримуватися соціальної дистанції в розмірі 1,5 метра. Тому суб'єкт господарювання, який допускає людей на територію магазину, супермаркету, ТРЦ повинен знати площу цієї будівлі і знати кількість людей, яких він допускає всередину", - підкреслив головний санітарний лікар.

Він також наголосив, що перебуваючи в будівлі громадського приміщення, потрібно одягати на обличчя маску, яка обов'язково має прикривати і ніс. Крім того, не можна заходити в громадський транспорт, у приміські електрички без маски на обличчі. За цим повинні стежити перевізники. Автоперевізники не повинні допускати в автобус людей більше, ніж передбачено технічним паспортом для сидячих місць.

У закладах громадського харчування, які відкриті для відвідувань всередині закладу, повинна дотримуватись норма щодо розміщення кількості осіб за одним столом, мають бути забезпечені умови соціального дистанціювання: люди за різними столиками мають знаходитися на відстані 1,5 метра. Меню повинно бути одноразовим, або таким що підлягає дезінфікуючій обробці. У кожному з перелічених закладів повинні бути умови для проведення антисептичної обробки рук.

Зверніть увагу на публікації з модуля ситуацій ІПС ЛІГА:ЗАКОН (спробуйте тестовий доступ):

- "Карантин-2020: що потрібно знати бухгалтеру";

- "Відповідальність за порушення карантину";

- "Карантин-2020: обмеження, пільги".

Посилення карантину будуть запроваджені у разі, якщо суворіший нагляд за дотриманням карантину не виявиться ефективним. Таку заяву 19 червня зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу за підсумками засідання Уряду.

"Якщо ви у громадському місці не користуєтеся маскою, то вам загрожує штраф у 17 тис. грн. Якщо ви - власник закладу, у якому порушуються правила карантину - вам загрожує штраф від 170 до 340 тис. грн", - підкреслив Максим Степанов.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини