Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відвантажили товари до ПДВ-реєстрації, а оплатили — після: чи буде ПДВ

2 липня 2020, 16:35
1941
0
Реклама

Тернопільські податківці роз'яснили: якщо перша подія (відвантаження товарів, оформлення документа на постачання послуг або зарахування коштів від покупця) відбулася до реєстрації платником ПДВ, а друга подія відбулася після такої реєстрації, то ПДВ-зобов'язання за такою операцією нараховувати не потрібно. Звісно, за умови, що такий платник податку не обрав касовий метод ПДВ-обліку.

Якщо ж ПДВшник застосовує касовий метод, то у разі надходження оплати поставлених товарів/послуг після його реєстрації платником ПДВ, він зобов'язаний задекларувати податкові зобов'язання з ПДВ та сплатити їх у встановленому законодавством порядку.

До того ж, якщо платник до його ПДВ-реєстрації, на дату виникнення першої події, зобов'язаний був зареєструватись платником ПДВ, у зв'язку з досягненням обсягу оподатковуваних операцій 1 млн грн, але не зареєструвався, то ПДВ-зобов'язання нараховуються, а права на податковий кредит не буде.

Нагадаємо, що з 23.05.2020 р. Закон № 466 уніс певні зміни й в процедуру ПДВ-реєстрації. З усіма ПДВ- змінами, запровадженими Законом № 466, можна ознайомитися в статтях "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 1)" і "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 2)" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини