Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрито схему незаконного формування податкових кредитів з ПДВ — збитки по 2 млрд щомісяця

3 липня 2020, 17:30
2561
0
Реклама

СБУ спільно з ОГП та ДПС провела спецоперацію з викриття і блокування у ДПС протиправного механізму формування сум податкових кредитів з ПДВ для суб'єктів господарювання. У період свого існування у 2019-2020 роках ця схема завдала збитків державі на суму понад 2 млрд гривень щомісячно. Про це інформує сайт ДПС.

За повідомленням СБУ:

- досудове розслідування встановило, що у схемі були задіяні службові особи Державної фіскальної служби (після реорганізації - ДПС), її регіональні підрозділи та транзитно-конвертаційні групи. Загалом - близько 400 суб'єктів господарської діяльності;

- незаконне формування сум податкових кредитів з ПДВ відбувалося, у тому числі, через несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-телекомунікаційних систем. Таке втручання спотворило процеси обробки інформації. В результаті - держбюджету завдані збитки в особливо великих розмірах;

- в результаті більше 120 обшуків вилучені документи, комп'ютерна техніка, флешки і печатки близько 60 підприємств, які були задіяні у схемі, а також 1,5 млн. гривень готівкою. На банківські рахунки цих підприємств накладено арешти у сумі більше 100 млн гривень. Крім того, заблоковані кошти на рахунках платників у системі електронного адміністрування ПДВ на загальну суму 586,8 млн. гривень.

Чесним бухгалтерам і підприємцям ми рекомендуємо для практичного використання такі актуальні аналітичні матеріали:

- «Розбираємо Закон № 466 по кісточках: ПДВ-зміни»;

- «Блокування податкових накладних: ключові нововведення Постанови № 1165»;

- «Штрафи за податкові порушення: несвоєчасна реєстрація податкових накладних, виявлена за результатами перевірок»;

- «Бюджетне відшкодування ПДВ: процедура отримання»;

- «Оптимізація ПДВ: актуальна практика "продажу" податкового кредиту з ПДВ».

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини