Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плату за маркетингові послуги вирахували з виручки за поставлену продукцію: ПДВ-наслідки

8 липня 2020, 08:20
448
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли платник ПДВ - виробник м'ясної продукції реалізує таку продукцію роздрібним торгівельним мережам (супермаркетам). Причому з метою збільшення попиту на таку продукцію платник податку отримує від покупців продукції (торговельних мереж) маркетингові послуги. В бухобліку платник податку обліковує плату за такі маркетингові послуги як зменшення виручки за поставлену продукцію.

У цій ситуації мають місце дві різні операції з постачання, які підлягають оподаткуванню ПДВ:

- перша - операція з постачання платником податку товарів (власновиробленої продукції) торгівельній мережі;

- друга - операція з постачання торгівельною мережею маркетингових послуг платнику податку.

За операцією з постачання торгівельній мережі товарів (власновиробленої продукції) платник податку повинен визначити податкові зобов'язання виходячи з договірної вартості таких товарів, скласти і зареєструвати в ЄРПН відповідну податкову накладну.

За операцією з постачання торгівельною мережею платнику податку маркетингових послуг така торгівельна мережа повинна визначити податкові зобов'язання з ПДВ виходячи з договірної вартості таких маркетингових послуг, скласти на платника податку і зареєструвати в ЄРПН відповідну податкову накладну.

Підстав для складання розрахунку коригування до податкової накладної, складеної за операцією з постачання товарів (власновиробленої продукції), у зв'язку з отримання маркетингових послуг від покупця таких товарів (торгівельної мережі), у цьому випадку не виникає.

Джерело: ІПК ДПСУ від 30.06.2020 р. № 2602/6/99-00-05-06-02-06/ІПК

Про загальні правила складання розрахунків коригування читайте в статті "Розрахунок коригування до податкової накладної: правила складання" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини