Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 5 вересня не зможуть реєструвати нерухомість держреєстратори і нотаріуси без додаткової ідентифікації

9 липня 2020, 09:09
833
0
Реклама

Ми вже повідомляли, що для нотаріусів та держреєстраторів запровадили додаткову умову проведення реєстрації прав на нерухомість. Тепер використання додаткової ідентифікації під час реєстраційної дії буде вже не за бажанням нотаріусів і державних реєстраторів, а обов'язковим. Це сталося завдяки Наказу № 1846/5, який набув чиннності 29 червня.

І ось Мін'юстом було прийнято рішення про обов'язкове підключення державних реєстраторів та нотаріусів до засобу додаткової ідентифікації користувача при виконанні реєстраційних дій в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Такий крок має повністю унеможливити будь-які несанкціоновані втручання в роботу цього реєстру.

Тому з 06 липня по 04 вересня 2020 року державні реєстратори та нотаріуси мають підключитися до засобу додаткової ідентифікації під час проведення реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Про це повідомляє сайт Мін'юсту.

У разі невиконання державними реєстраторами та нотаріусами вказаної вимоги наказу, їхній доступ до реєстру буде блоковано та відновлено лише після підключення засобу додаткової ідентифікації.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Зверніть також увагу на наступні публікації:

- "Земля під нерухомим майном: чи сплачувати земподаток за неоформлену землю";

- "Зміна власника землі за рішенням суду: нюанси декларування і сплати земельного податку";

- "Орендуємо паї у фізосіб: що має знати аграрій";

- "Державна реєстрація припинення обтяжень речових прав на нерухоме майно";

- "Порядок переведення нежитлового приміщення в житлове";

- "Втрачено документи щодо введення об'єкта нерухомості в експлуатацію. В архівах також документи знищено. Що робити?";

- "Реєстраційні дії у зв'язку з перейменуванням вулиць і міст".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Нагадаємо також, що з 28 квітня бухгалтери і ріелтори повинні повідомляти про фіноперації своїх клієнтів, а ще депутати хочуть, щоб рієлторів загнали у жорсткі рамки закону, а власники нерухомості не могли обійтися без їхніх послуг.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини