Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алгоритм уточнення у формі № 1ДФ від ДПС

14 липня 2020, 14:05
778
0
Реклама

В ГУ ДПС у Київській області пояснили, як заповнити уточнюючий податковий розрахунок за ф.№ 1ДФ.

Звітний новий та уточнюючий податкові розрахунки подають на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюють. Для заповнення також використовують інформацію з повідомлень про виявлені помилки, які відправляє контролюючий органа податковому агенту.

Порядок коригування показників розд. I ф. №1ДФ:

- для виключення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати "1" - на виключення рядка;

- для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 указати "0" - на введення рядка;

- для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 9 указується "1" - рядок на виключення, а в другому - "0" - рядок на введення.

Порядок коригування показників розд. II ф. № 1ДФ:

- підрозділ "Оподаткування процентів". для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку "Оподаткування процентів - виключення**" потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку "Оподаткування процентів" відобразити правильну інформацію;

- підрозд. "Оподаткування виграшів (призів) у лотерею". Для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку "Оподаткування виграшів (призів) у лотерею - виключення***" потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку "Оподаткування виграшів (призів) у лотерею" відобразити правильну інформацію;

- підрозд. "Військовий збір". Для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку "Військовий збір - виключення****" потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку "Військовий збір" відобразити правильну інформацію.

Подавати податкову та статистичну звітність в умовах віддаленої роботи допоможе продукт Liga:REPORT. Спробуйте і переконайтесь, робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Ми уже повідомляли, що із 1 липня змінено порядок заповнення форми № 1ДФ. Саме з цієї дати оновили Довідник ознак доходів фізичних осіб.

Практичні ситуації під час заповнення форми № 1ДФ віднайдете у статті сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Нагадаємо, що за ІІ квартал 2020 року ф. № 1ДФ треба подати не пізніше 10 серпня.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини