Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рекомендації Кабміну щодо зміни робочих графіків під час карантину

27 липня 2020, 11:35
4587
0
Реклама

Постанова КМУ від 22.07.2020 р. № 641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" передбачає, що з 1 серпня до 31 серпня 2020 р. на всій території України продовжуэться карантин.

Як ми вже сьогодні повідомляли, залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Додатково уряд рекомендував органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності забезпечити:

- на період дії карантину з метою обмеження скупчення осіб в транспорті та на шляхах прямування на роботу/з роботи застосування за можливості гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну (надомну) роботу;

- встановлення відстані у прикасовій та касовій зонах закладу торгівлі між особами (за винятком покупця і продавця) не менше ніж 1,5 метра та/або наявність між ними відповідних захисних екранів;

- дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень.

Рекомендували суб'єктам господарювання на період дії карантину внести (у разі потреби) зміни до режимів їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9-й, 10-й годині чи більш пізній час. Зокрема, встановити початок роботи о 10-й годині або більш пізній час для суб'єктів господарювання, які провадять свою діяльність у таких видах економічної діяльності:

- оптова та роздрібна торгівля;

- ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;

- поштова та кур'єрська діяльність;

- тимчасове розміщення та організація харчування;

- страхова діяльність;

- освіта;

- надання соціальної допомоги;

- мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

Місцевим держадміністраціям доручили опрацювати разом з органами місцевого самоврядування та суб'єктами господарювання питання щодо можливості запровадження на період дії карантину графіків роботи підприємств, установ, організацій, які передбачатимуть різний час початку (закінчення) їх роботи залежно від територіального розташування, галузевої належності, специфіки виконання робіт чи надання послуг.

Установили початок робочого часу в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування о 8-й годині та в органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України о 10-й годині.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини