Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пояснило одну із умов отримання допомоги по частковому безробіттю

28 липня 2020, 11:40
856
0
Реклама

"Карантинна" допомога по чаcтковому безробіттю надають працівникам у разі втрати ними частини зарплати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) діяльності через карантинні обмеження. Відповідні умови її виплати закріплені у абз. 1 ч. 1 ст. 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" від 05.07.2012 р. № 5067-VI.

Мінекономіки у листі від 23.06.2020 р. № 3512-06/38822-07 відзначає, що при скороченні виробництва через карантинні обмеження доцільно запроваджувати саме неповний робочий час.

При запровадженні неповного робочого часу у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, в тому числі при скороченні виробництва через карантинні обмеження, працівника, який виконував роботу з урахуванням нормальної тривалості робочого часу, повідомляють не пізніше ніж за два місяці до такого запровадження. В такий спосіб забезпечують виконання вимог ст. 32 КЗпП.

Також роботодавці можуть розглянути можливість запровадити дистанційну роботу, простій або надати працівникам відпустки, у т. ч. відпустки без збереження зарплати.

З цього приводу читайте:

- "Неоплачувана відпустка на час карантину від А до Я";

- "Як оформити переведення працівників на дистанційну роботу на час карантину";

- "ФОПам надали покрокову інструкцію для отримання допомоги по частковому безробіттю";

- "Допомогу по частковому безробіттю отримають дві нові групи працівників".

Також варто ознайомитися із матеріалом "Допомога по частковому безробіттю на період карантину: як отримати" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини