Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що перевіряє Казначейство в договорах на закупівлю за бюджетні кошти

31 липня 2020, 15:15
2546
1
Реклама

Органи Казначейства здійснюють попередній та поточний контроль на етапі реєстрації бюджетних зобов'язань та оплати рахунків розпорядників та одержувачів бюджетних коштів. Проте відповідальність за взяті з порушенням бюджетного законодавства зобов'язання несуть розпорядники та одержувачі бюджетних коштів. Це передбачає ст. 112 Бюджетного кодексу України та Порядок казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затверджений наказом Мінфіну від 24.12.2012 р. № 1407.

З цього приводу в листі ДКСУ від 24.06.2020 р. № 16-06-06/11013 вкотре зауважують, що органи Казначейства перевіряють наявність істотних умов договору, відповідність предмету договору первинним документам та економічній сутності платежу. Проте, відповідно до покладених на органи Казначейства повноважень, вони не впливають на договірні відносини між замовниками та постачальниками товарів, робіт і послуг.

Раніше ми згадували із посиланням на інший лист ДКСУ від 20.05.2020 р. № 16-06-06/8631, що Казначейство запобігає неправомірній оплаті за публічними закупівлями, але не може змінити умови договорів.

Також на цю тему читайте статті:

- "Попередня оплата за рахунок бюджетних коштів: Мінфін поділився своїм баченням";

- "Як тепер визначати предмет закупівлі: з'явився новий порядок";

- "Відхиляємо тендерну пропозицію правильно: настанови Мінекономіки".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Враховуйте, що Казначейство встановило новий регламент обробки електронних документів клієнтів.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини