Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила, хто і як оприлюднює фінзвітність разом із аудиторським висновком

4 серпня 2020, 11:45
1648
0
Реклама

Офіс ВПП ДПС пояснив алгоритм оприлюднення фінзвітності, відреагувавши на запити платників податків.

Для підприємства, що становлять суспільний інтерес (крім великих підприємств, які не є емітентами цінних паперів), публічних акціонерних товариств, суб'єктів природних монополій на загальнодержавному ринку та тих, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, передбачений обов'язок не пізніше ніж до 30 квітня року, що настає за звітним періодом, оприлюднювати річну фінзвітність та річну консолідовану фінзвітність разом з аудиторським висновком на своїй веб-сторінці (у повному обсязі) та в інший спосіб у випадках, визначених законодавством (ч. 3 ст. 14 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 р. № 996-XIV).

Великі підприємства, які не є емітентами цінних паперів, та середні підприємства зобов'язані не пізніше ніж до 1 червня року, що настає за звітним періодом, оприлюднювати річну фінзвітність разом з аудиторським висновком на своїй веб-сторінці (у повному обсязі).

Окрім того, платники податку на прибуток, які зобов'язані оприлюднювати річну фінзвітність та річну консолідовану фінзвітність разом з аудиторським звітом, подають разом з податковою декларацією за відповідний податковий (звітний) період звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати), складені до перевірки фінзвітності аудитором (абз. 2 п. 46.2 ПКУ). Вони оприлюднюють фінзвітність разом з аудиторським звітом у строк не пізніше 10 червня року, наступного за звітним.

Тому обов'язком платників податку на прибуток є своєчасне подання фінзвітності, яка є додатком до податкової декларації з податку на прибуток підприємств та її невід'ємною частиною, а також своєчасно оприлюднювати її разом з аудиторським звітом у спосіб, визначений законодавством. При цьому питання щодо дотримання платником вимог законодавства при обранні способу та формату оприлюднення належить до компетенції Мінфіну.

Про вплив пандемії на фінансову звітність читайте у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Читайте також:

- "Як визначати категорію підприємства для цілей складання фінзвітності-2020";

- "Нацкомісія вказала, чия фінзвітність неможлива без таксономії";

- "Мінфін оновив декілька МСФЗ".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини