Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оплатять лікарняний, виданий в період простою на підприємстві — Мінсоцполітики

6 серпня 2020, 09:40
1331
0
Реклама

В Мінсоцполітики виклали свою позицію відносно виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності під час простою на підприємстві.

В листі від 23.06.2020 р. № 6387/0/290-20/45 міністерство звертають увагу, що час простою не з вини працівника, в т. ч. на період оголошення карантину, встановленого КМУ, оплачують з розрахунку не нижче від 2/3 тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) як того вимагає ст. 113 КЗпП.

Водночас підстави для відмови в наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності визначені, зокрема, ст. 23 Закону № 1105. Проте період простою підприємства не належить до переліку таких підстав.

Тому, на думку Мінсоцполітики, під час простою підприємства не з вини працівника допомога по тимчасовій непрацездатності має надаватися працівнику на загальних підставах.

Раніше спеціалісти ГУ Держпраці у Херсонській області пояснювали, чи оплачувати листок непрацездатності, виданий працівнику у період простою підприємства.

Читайте також:

- "Чи оплатять лікарняний в разі травми при дистанційній роботі";

- "За час "карантинної" неоплачуваної відпустки лікарняні не виплачують";

- "На період самоізоляції працівників віком 60+ можна оформити простій - Мінсоцполітики";

- "Чи індексувати виплати за час простою - Держпраці".

Обговорюйте новини зі співробітниками в рішенні LIGA360. В ньому зручно повідомляти про події усім співробітникам, створювати тет-а-тет діалоги та отримувати сповіщення в телеграм-бот. Ідеальне рішення в умовах віддаленої роботи. Переконайтеся вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини