Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні досі діють 17 фіктивних інвестиційних проектів — НКЦПФР

11 серпня 2020, 15:45
1332
1
Реклама

На вебсайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) тепер можна переглянути список сумнівних інвестиційних проектів, метою яких може бути заволодіння коштами громадян України. Вони надають уявлення щодо інвестування в різні фінансові активи та здійснення діяльності без відповідних дозвільних документів.

НКЦПФР ретельно вивчає відкриті джерела інформації щодо популяризації різноманітних фінансових проектів, які, зокрема, перевіряють спеціалісти на відповідність затвердженим ознакам фіктивності (перелік за посиланням). До списку вносять ті проекти, які відповідають хоча б кільком ознакам фіктивності. Перелік таких компаній буде постійно доповнюватися, а наразі його розмістили тут. У списку вже 17 проектів.

Щороку сотні мільйонів гривень українських громадян залучають ініціатори ризикованих фінансових проектів. Повна або часткова втрата цих грошей вкладниками є логічним результатом нерозважливої поведінки інвесторів, існування "сірих зон", яке не регулює національне законодавство, та відсутності повноцінних фінансових інструментів. НКЦПФР закликає потенційних інвесторів більш прискіпливо ставитись до аналізу рекламних обіцянок подібних проектів та реально оцінювати усі відповідні ризики вкладання в них власних коштів. При відмові таких проектів від своїх зобов'язань інвестовані кошти повернути практично неможливо.

Джерело: повідомлення на сайті НКЦПФР.

Бізнес потребує контролю, особливо в період нестабільних економічних умов. Моніторте стан компаній цілодобово у системі CONTR AGENT, яка містить базу досьє на понад 6,5 млн компаній та ФОП України. Почати моніторинг зараз.

Не дайте рейдерам нажитися - поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини