Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив позбутися паперових паспортів-книжечок

13 серпня 2020, 14:40
2803
0
Реклама

12 серпня на черговому засіданні урядовці підтримали проект Закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки". Про це повідомляє Урядовий портал. Відповідно до документа, планується поступове виведення паспортів-книжечок із обігу. Натомість їх замінять пластикові картки.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Схвалений урядом проект закону передбачає такі терміни дії паспорту:

- для осіб у віці від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річного віку;

- для осіб у віці від 25 до 45 років - до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня вступу в силу цього закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений в період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотокартка під час оформлення паспорта;

- для осіб у віці від 45 років - безстроково за умови, що до дня вступу в силу закону в паспорт вклеєна нова фотокартка після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, - фотокартка під час оформлення паспорта.

Таким чином, коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту. Нові паспорти будуть видавати тільки у формі пластикових карт.

Бухгалтерам радимо звернути на матеріали сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом), які розповідають про ситуації, де не обійтися без паспорту:

- "Дитина - вчиться, батьки - платять, або Як отримати cash-back за навчання дитини";

- "Допомога з тимчасової непрацездатності та на поховання";

- "Продаж товарів в інтернет-магазині: документування й облік відпуску товарів";

- "Повернення товару від покупця: документальне оформлення, розрахунки, облік й оподаткування".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини