Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що заборонено з 17 по 30 серпня у Києві, Одесі, Харкові — нові карантинні обмеження для бізнесу і громадян

17 серпня 2020, 09:45
12827
0
Реклама

Як відомо, з 17 серпня на найближчі 14 днів встановлено нові межі "кольорових" зон адаптивного карантину. Зокрема, до жовтої зони віднесено міста Київ, Луцьк, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків.

А також Кабмін змінив умови адаптивного карантину. Після оприлюднення тексту постанови № 712 стало відомо про нові правила з цього приводу. Так, зокрема, запроваджено додаткові обмеження для "жовтої" зони. На території відповідної адміністративно-територіальної одиниці з "жовтим" рівнем епідемічної небезпеки, додатково до класичних протиепідемічних обмежень, установлених для "зеленого" рівня (масковий режим у приміщеннях, перевезення відповідно до кількості місць для сидіння і т.п.), заборонили:

- відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім'ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);

- діяльність хостелів;

- роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб'єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів.

Додаткові обмеження встановлено постановою № 712 і для "помаранчевої" та "червоної" карантинних зон.

Стежите за усіма новинами на тему "Пільги та обмеження бізнесу під час карантину"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте, та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин.

Запровадження в столиці з 17 серпня протиепідемічних заходів та обмежень торкнувся на своєму онлайн прес-брифінгу і Київський міський голова Віталій Кличка. Зокрема, він назвав такі обмеження:

1. Перебування в громадських спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту - масок.

2. Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу.

3. Заборона самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації людям, що перебувають в ізоляції.

4. Проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних, рекламних) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв.м площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі. Організатор заходу є відповідальним за дотримання учасниками фізичної дистанції не менше, ніж півтора метра, якщо учасники розміщені стоячи.

5. Заповненість залів кінотеатрів та закладів культури може бути не більшою за 50% місць.

6. А громадський транспорт - трамваї, тролейбуси, автобуси та маршрутні таксі - здійснюють перевезення пасажирів виключно в кількості місць для сидіння".

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

ідписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини