Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розповіли про штрафи за порушення у сфері РРО

17 серпня 2020, 13:30
4328
0
Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадало, що до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, за порушення вимог Закону про РРО за рішенням відповідних контролюючих органів застосовуються фінансові санкції у разі встановлення в ході перевірки факту, зокрема невидачі (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об'єкті такого суб'єкта господарювання:

- вчинене вперше - 10% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг);

- за кожне наступне вчинене порушення - 50% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг).

Також, за порушення вимог Закону про РРО посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, притягуються контролюючими органами до адміністративної відповідальності. Відповідно до ст. 155-1 КпАП до осіб, які здійснюють розрахункові операції з порушенням встановленого законом порядку проведення розрахунків, застосовується штраф в розмірі від 34 до п85 грн та на посадових осіб - від 85 до 170 грн.

Повторні протягом року такі дії тягнуть за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від 85 до 170 грн і на посадових осіб - від 170 до 340 грн.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини