Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У МОЗ назвали правила роботи шкіл з 1 вересня в різних зонах карантину

19 серпня 2020, 12:10
8203
0
Реклама

Загалом, навчання в приміщеннях шкіл буде дозволено в регіонах "зеленої", "жовтої" і "помаранчевої" зон, в "червоній зоні" - навчання буде проходити онлайн. Про це під час конференції "Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021" повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, інформує РБК-Україна.

За словами посадовця, вчителям "зеленої" та "жовтої" зон дозволять проводити уроки без масок. "У той же час в "помаранчевій зоні" ми дамо рекомендації вчителям надягати захисний щиток, який є прозорим і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес", - повідомив Ляшко.

При цьому поки що МОЗ не передбачає медичне обстеження і тестування на коронавірус вчителів у школах. Однак, за словами Ляшка, рекомендації ще будуть переглядатися.

Раніше РБК-Україна писало, що з 1 вересня в школу буде заборонений вхід і пересування усередині без масок або респіраторів. Так, входити або пересуватися всередині освітніх установ можна тільки в масках або респіраторах. Маски для персоналу повинні бути в такій кількості, щоб їх можна було міняти щотри години. Вчителям і іншим співробітникам установи буде на вході вимірювати температуру, якщо буде вище 37,2 - на роботу не допустять.

В уряді також радять заборонити батькам і всім стороннім заходити всередину навчальних приміщень. Виняток - тільки для супроводу дітей з інвалідністю.

Відповідно до рекомендацій уряду, діти повинні по мінімуму переходити з кабінету в кабінет. Клас потрібно провітрювати під час перерв. На підлозі коридорів потрібно позначити розмітку двостороннього руху. Частину уроків за можливості потрібно проводити на відкритому повітрі.

Безпосередньо перед заняттями педагоги повинні опитати учнів про їх самопочуття. Їдальні та буфети будуть працювати в особливому режимі, без "шведських столів" і самообслуговування. Відстані між столами повинні бути не менше півтора метра, допустиме розсадження - по чотири людини.

У МОН радять школам збільшити відстань між партами або проводити заняття в актових залах. Дітям, які мають хронічні хвороби легень, розлади імунної системи або діабет, відомство рекомендує продовжити навчання на екстернаті або дистанційно.

Від традиційних святкувань першого дзвоника у МОН радять утриматися.

Стежите за усіма новинами на тему "Пільги та обмеження бізнесу під час карантину"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте, та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини