Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін бере заробітчанство під контроль — з’явилися критерії ризику для посередництва у працевлаштуванні за кордоном

20 серпня 2020, 10:05
936
9
Реклама

Кабінет Міністрів затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Як передає Укрінформ, відповідну постанову було ухвалено 19 серпня на засіданні уряду.

Зокрема, постановою визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Передбачаються наступні критерії оцінки компаній з працевлаштування:

- строк провадження діяльності;

- фактична чисельність осіб, працевлаштованих за кордоном;

- наявність обґрунтованих скарг фізичних або юридичних осіб про те, що, внаслідок порушення посередником вимог ліцензійних умов такій особі було завдано матеріальної шкоди, або порушено їх законні права чи інтереси, за результатами перевірки яких видано розпорядження щодо усунення порушень ліцензійних умов;

- кількість виявлених за результатами перевірки порушень.

Крім того, визначаються ризики настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштування за кордоном. Їхні показники та кількість балів за кожним показником визначатимуть періодичність проведення планових заходів державного нагляду, контролю за діяльністю суб'єктів господарювання з посередництва у працевлаштування за кордоном.

Читайте також:

- "Посередництво в працевлаштуванні за кордоном: як не потрапити до шахраїв";

- "Посередництво при працевлаштуванні за кордоном: що з ПДВ";

- "Посередництво в працевлаштуванні за кордоном: облік у юридичних осіб";

- "Ліцензування діяльності з посередництва у працевлаштуванні на роботу за кордоном".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини