Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок затвердження проектів будівництва

28 серпня 2020, 11:55
501
0
Реклама

Уряд вніс зміни до Порядку затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи. Йдеться про постанову КМУ від 26.08.2020 р. № 752.

Тепер проекти будівництва, розроблені в електронній формі, затверджують розпорядчим документом, на який накладають кваліфікований електронний підпис керівника відповідального органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, інших державних органів, підприємств, установ та організацій.

Також перед затвердженням проектів будівництва для проведення їх експертизи до проектної документації на будівництво об'єктів, для функціонування яких застосовується програмне забезпечення та/або комп'ютерна техніка та обладнання для створення інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем, розпорядником (одержувачем) бюджетних коштів додаються результати експертизи.

Як пояснили в Мінрегіоні, додатково врегульовуються деякі питання, пов'язані із запровадженням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Зокрема, визначена обов'язковість внесення даних до Реєстру будівельної діяльності відомостей про експертні організації та експертні звіти (з додатками про результати експертизи проєктів будівництва), укладання договорів між замовником та експертною організацією через електронний кабінет.

Також уводять терміни "позитивний" та "негативний" експертний звіт, де лише позитивний звіт виступає підставою для затвердження або схвалення проєктів будівництва.

Крім того, змінами передбачена можливість затвердити проєкти будівництва виконкомами сільських, селищних, міських рад щодо об'єктів загальною кошторисною вартістю до 120 млн грн (у разі відсутності підприємств, установ та організацій, яким можливо делегувати функції замовника).

ЛІГА:ЗАКОН пропонує вибухову пропозицію до Дня незалежності. Обирайте комплексне рішення LIGA360 зі знижкою до 50%! LIGA360 - це єдиний робочий простір для фахівців всієї компанії. Пропозиція діє тільки до 31 серпня. Встигніть скористатися вигідними умовами.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини