Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила як рахувати "прибуткові" пільги за півріччя для заповнення додатку ПП

31 серпня 2020, 16:40
2855
0
Реклама

Яка сума пільги з податку на прибуток (у т. ч., якщо переноситься від'ємне значення з попереднього року у звітний) зазначається у Додатку ПП до податкової декларації з податку на прибуток підприємств за півріччя поточного року у разі застосування її у I та II кварталах, якщо у II кварталі сума пільги є меншою ніж у I кварталі. І як при цьому заповнюють графи 3 - 5 Додатка ПП?

На це податківці зауважують наступне.

У даному разі сума від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років є різницею на яку зменшють фінрезультат до оподаткування.

Зазначену різницю відображають у рядку 3.2.4 додатка РІ до рядка 03 РІ Декларації та у додатку ПП до Декларації, оскільки згідно з Довідником інших податкових пільг пільгою із кодом 11020301 є сума податку, несплаченого у зв'язку із зменшенням фінрезультату до оподаткування, на суму від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років.

Враховуючи те, що розрахунок пільги з податку на прибуток здійснюється на підставі показників Декларації, яка заповнюється наростаючим підсумком з початку року, то у додатку ПП за податковий (звітний) період - півріччя у графі 3 "Сума податку, не сплаченого до бюджету у зв'язку з отриманням податкової пільги (вивільнені від оподаткування кошти), гривень" має зазначатися сума податку на прибуток, яка не сплачена до бюджету, розрахована на підставі показників Декларації за відповідний податковий (звітний) період - півріччя.

При цьому строк користування пільгою, у разі застосування її у I та II кварталах, є період з першого календарного дня I кварталу по останній календарний день півріччя відповідного податкового (звітного) року, який зазначається відповідно у графах 4 "число, місяць, рік початку" та 5 "число, місяць, рік закінчення" додатка ПП до Декларації.

Докладніше про те, які бувають податкові пільги з податку на прибуток підприємств та як складати та подавати додаток ПП до декларації з податку на прибуток, можна дізнатися з матеріалу "Податкова декларація з податку на прибуток підприємств. Інформація про суми податкових пільг (додаток ПП)" модуля Ситуації.

Для отримання доступу до документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.19 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини