Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцям пропонують замість Книги обліку доходів новий електронний сервіс

2 вересня 2020, 11:15
3145
0
Реклама

З 2021 року ФОП на І-ІІІ групі ЄП будуть вести облік діяльності в довільній формі в паперовому чи електронному вигляді. Адже скасовується вимога обов'язкової реєстрації книги обліку доходів та витрат, а також обов'язок ведення книги обліку доходів для ФОП платників єдиного податку І-ІІІ груп. Ці зміниі передбачені в Законі № 786.

Детальніше про це читайте у статті "Реєстрацію Книги доходів для ФОП скасували, але не одразу". видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Проте ці норми можуть змінитися, якщо нардепи розглянуть законопроект № 3993-1 від 31.08.2020 р.

В ньому пропонують зберегти систему обліку доходів для ФОП, які є платниками єдиного податку, через ведення обліку їх доходів за типовою формою шляхом щоденного відображення отриманих доходів як в паперовому, так і в електронному вигляді, в тому числі через електронний кабінет таких платників.

Для ФОП, що будуть вести облік доходів через електронний кабінет, пропонують запровадити новий електронний сервіс - автоматичне заповнення і перевірка в електронному кабінеті податкової декларації та після її підписання платником податку подання через електронний кабінет до контролюючого органу.

До Дня підприємця ЛІГА:ЗАКОН підготувала вибухову пропозицію. Отримайте всі інструменти для роботи ФОП в єдиному рішенні LIGA360: ПІДПРИЄМЕЦЬ зі знижкою 30%. Останні зміни законодавства, пов'язані з підприємницькою діяльністю, перевірка надійності контрагентів та партнерів, автоматична звітність до держорганів, а головне - сповіщення про зміни, які можуть вплинути на ваш бізнес. Отримайте унікальний шанс придбати комплексне рішення LIGA360 всього за 273 грн.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини