Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аліменти, визначені судом у твердій грошовій сумі, проіндексують

3 вересня 2020, 08:40
654
0
Реклама

ВРУ ухвалила Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі)".

Він змінить норми ст. 71 Закону України “Про виконавче провадження”, за якими індексація розміру аліментів, визначеного у твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше на передбачено у виконавчому документі чи у договорі між батьками про сплату аліментів на дитину, виконавцем у встановленому КМУ порядку. Індексація аліментів проводиться щороку, починаючи з другого року після визначення розміру аліментів.

Якщо стягувач самостійного надсилатиме виконавчий документа безпосередньо підприємству, установі, організації, ФОП чи фізичній особі, тоді індексація розміру аліментів, визначеного у твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачено у виконавчому документі чи у договорі між батьками про сплату аліментів на дитину, відповідно до Закону України “Про індексацію грошових доходів населення”.

Не вистачає зарплати для відрахування аліментів - як бути? Відповідь - у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини