Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому з орендарів зменшать плату за час карантину — ФДМУ

9 вересня 2020, 16:25
1014
0
Реклама

У контексті запровадження карантинних послаблень для орендарів, Фонд держмайна нагадав про основні положення дії цього "пільгового режиму".

Орендарі, які потрапили до урядового переліку (постанова КМУ № 211), повністю або частково звільняються від орендної плати незалежно від того, чи припинили такі орендарі на період дії карантину свою діяльність на орендованому майні чи ні.

У такому випадку не вимагається доведення факту не користування об'єктом оренди, тобто проведення його комісійного огляду.

А от щодо карантинних послаблень решти орендарів у відомстві зауважили - наразі зберігається законодавча підстава звільнити їх від орендної плати на умовах Закону № 692 і для цього вже слід здійснити комісійний огляд об'єкта оренди на предмет підтвердження факту відсутності діяльності.

Докладніше про те, кому та скільки зменшать орендну плату на карантині, читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: лист Фонду держмайна від 04.08.2020 р. № 10-16-15429

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини