Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Із паспортом у смартфоні можна буде рушати на посадку при внутрішніх перельотах

10 вересня 2020, 09:50
191
0
Реклама

Уряд на засіданні 09.09.2020 р. підтримав законопроект “Про внесення змін до Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації”, який надасть можливість використовувати українськими громадянами е-паспорт (ID-картку) або е-паспорт для виїзду за кордон при посадці на авіарейси в межах території України.

Міністр інфраструктури пояснив, що при посадці на внутрішні рейси у разі прийняття цього закону в майбутньому подорожуючим можна буде пред'явити електронну версію паспорта громадянина України (ID-картки) або паспорта для виїзду за кордон.

Дана ініціатива впроваджена в порядку реалізації експериментального проекту, передбаченого постановою КМУ від 15.04.2020 р. № 278.

Нагадаємо, що e-паспорт - відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом), який забезпечує отримання інформації з Реєстру інформаційними ресурсами єдиної інформаційної системи МВС на запит Єдиного державного веб-порталу електронних послуг "Портал Дія".

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Також читайте:

- "Кабмін вирішив позбутися паперових паспортів-книжечок";

- "Паспортом в смартфоні можна користуватися в небанківських фінансових установах";

- "Фінмоніторинг не пропускатиме операцій клієнтів за підробленими паспортами".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини