Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держекоінспекція фіксуватиме порушення в парках та скверах міст

10 вересня 2020, 15:35
361
0
Реклама

Держекоінспекція зможе перевіряти зелені зони. Для цього ініціювали зміни до уніфікованої форми акта, складеного за результатами планового (позапланового) заходу держнагляду (контролю) щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. Завдяки внесеним змінам тепер Держекоінспекція зможе перевіряти сквери та парки - заявив голова Державної екологічної інспекції.

Уніфікована форма акта - це документ, в якому інспектори зазначають результати перевірки. Існуюча наразі форма акта не дає змоги Держекоінспекції перевіряти зелені зони.

Форма акта, яка була досі, не дозволяла Держекоінспекції перевіряти зелені зони у містах. Тобто, якщо у парку чи сквері наявне порушення природоохоронного законодавства, інспекція не може його зафіксувати, адже не має відповідного акта.

Тим не менш, у зелених зонах дуже часто стаються випадки нанесення шкоди довкіллю. Вирубують міські дерева, засмічують газони та водойми, проте винні у цьому покарання не несуть.

Зміни до уніфікованої форми акта дозволять законно здійснювати перевірки у міських зелених зонах.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Враховуйте, що Мінекономіки пропонує нові повноваження контролюючих органів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини