Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон пояснив специфіку проектної документації на ремонт за бюджетні кошти

17 вересня 2020, 17:20
451
0
Реклама

Яким чином має бути розроблена проектна документація на капітальний ремонт покрівлі та проведені публічні закупівлі щодо зазначеного об'єкта? Такий запит розглянули у Мінрегіоні та повідомили наступне.

Проектна документація на будівництво (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) об'єктів розробляється відповідно до Порядку розроблення проектної документації на будівництво об'єктів.

Склад та зміст проектної документації, у тому числі на капітальний ремонт, встановлено ДБН А.2.2-3:2014 "Склад та зміст проектної документації на будівництво".

Саме цими документами слід керуватися визначаючи "ремонтні параметри".

Щодо безпосереднього визначення предмету закупівлі порадили звертатися до профільного Мінекономрозвитку.

Єдине, що зауважили автори роз'яснення "по суті" - відповідно до Правил визначення вартості будівництва (ДСТУ Б Д.1.1 - 1:2013) ціна пропозиції учасника конкурсних торгів (підрядника) розраховується на підставі нормативної потреби в трудових та матеріально-технічних ресурсах, необхідних для здійснення проектних рішень по об'єкту будівництва, та поточних цін на них. Для розрахунку ціни пропозиції замовник має надати відомість обсягів робіт, що мають закуповуватися замовником, відомість ресурсів до неї з відповідними кошторисними цінами або без цін, або затверджену проектну документацію.

Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Як тепер визначати предмет закупівлі: з'явився новий порядок".

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Джерело: лист Мінрегіону від 11.11.2019 р. № 8/15.2/4541-19

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини