Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розповіли, як рахувати 10-денний строк для подання форми № 20-ОПП

18 вересня 2020, 08:20
957
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що згідно з п. 8.4 розділу VIII Порядку № 1588 повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, форма якого наведена у додатку 10 до Порядку № 1588 - форма № 20-ОПП, подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У разі створення відокремленого підрозділу юрособи з місцезнаходженням за межами України повідомлення за ф. № 20-ОПП подається юрособою протягом 10 робочих днів після створення, реєстрації такого підрозділу до контролюючого органу за основним місцем обліку юридичної особи у паперовому вигляді. У такому випадку розділ 3 повідомлення за ф. № 20-ОПП заповнюється з урахуванням такого: у графі 6 зазначається код країни місцезнаходження такого підрозділу, у графі 8 - повне місцезнаходження в країні за межами України, графа 7 не заповнюється.

Платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати повідомлення за ф. № 20-ОПП засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

Початком перебігу 10-денного строку є дата набуття права платником щодо об'єкту оподаткування відповідно до правовстановлюючих документів чи документів, що підтверджують право користування, розпорядження об'єктом оподаткування.

Детальніше про відповідальність за податкові та суміжні порушення читайте в актуальних матеріалах сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом:

- "Штрафні санкції за податкові порушення: реєстраційні дані";

- "Штрафи за податкові порушення в разі помилок під час розрахунку та сплати податкових зобов'язань";

- "Класичні податкові штрафи: перелік, прецеденти для застосування та розміри".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини