Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держказначейство пояснило, який документ слугує підставою для оплати будівельних робіт

18 вересня 2020, 15:40
1880
0
Реклама

В Державній казначейській службі пояснили бюджетним установам, які документи потрібні для реєстрації бюджетних зобов'язань та оплати робіт по будівництву.

Листом ДКСУ від 17.08.2020 р. № 16-07-07/14337 відсилають до п. 8 Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2001 р № 1764. Він містить перелік документів, які подають до органів Казначейства для здійснення видатків на капітальне будівництво за рахунок державних капітальних вкладень.

Проте нормативно-правовими актами не встановлено подання до органів Казначейства дозволу на виконання будівельних робіт. Тож при реєстрації бюджетних зобов'язань разом з підтвердними документами за капітальними видатками подання цього дозволу є недоцільним.

Натомість розрахунки за будівельними роботами здійснюють на підставі актів приймання виконаних робіт за формою КБ-2в (п. 18 Порядку № 1764).

Тож підтвердним документом при оплаті робіт по будівництву, що підтверджує факт узяття бюджетного фінансового зобов'язання, є акт приймання виконаних робіт. Такий висновок містить лист ДКСУ від 19.08.2020 р. № 16-10-11/14471.

Ознайомтеся також із статтею "Перевірка документів на оплату тендерної закупівлі: межі втручання ДКСУ" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовим доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини