Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ та Фонд соцстраху можуть об’єднати з 2021 року

21 вересня 2020, 12:30
8789
0
Реклама

16.09.2020 р. робоча група Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів опрацювала проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України (реєстр. № 3663).

Зокрема, цей законопроект пропонує з 1 січня 2021 року об'єднати адміністративні структури Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування, аби скоротити адміністративних видатків та підвищити ефективність виконання ключових функцій фондів, пов'язаних зі здійсненням страхових виплат.

Пояснюють це рішення тим, що система соціального страхування щорічно потерпає від дефіциту коштів на забезпечення соціальних гарантій громадянам. З року в рік держава компенсує дефіцит Фонду соціального страхування України та Пенсійного фонду України.

Адміністративні витрати ПФУ та Фонду соцстраху, що у свій час був утворений через об'єднання Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фінансуються за рахунок коштів ЄСВ. За рахунок коштів, які б мали йти на майбутню пенсію людям, утримуються ці фонди. Також за рахунок ЄСВ фінансується Державний центр зайнятості. Це має змінитися.

Джерело: сайт Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Ознайомтеся зі статтею "Перевірки Фонду соцстраху: порядок проведення й оскарження результатів" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійного видання "Інтербух" від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини