Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки визначило порядок надання додаткового виду допомоги по частковому безробіттю

22 вересня 2020, 09:35
735
0
Реклама

Мінекономіки розробило Порядок надання допомоги по частковому безробіттю. Проект відповідного наказу з'явився на сайті міністерства.

Появі цього документу передували законодавчі зміни, які містить Закон України від 30.03.2020 р. № 540-IX. Вони передбачають можливість надавати допомогу по частковому безробіттю у разі, якщо роботодавець вживає заходи щодо профілактики та запобігання поширенню епідемії на виконання відповідного рішення місцевої державної адміністрації.

Допомога по частковому безробіттю надаватимуть центри зайнятості працівникам у разі втрати ними частини зарплати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин.

Право на допомогу по частковому безробіттю матимуть працівники, які протягом 12 місяців, що передували місяцю, в якому почалося скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу, працювали не менше 6 календарних місяців, сплачували та/або за яких сплачувались страхові внески та у яких скорочення тривалості робочого часу становить 50 і більше відсотків на місяць.

Якщо роботодавець буде вживати заходи щодо профілактики та запобігання поширенню епідемії на виконання відповідного рішення місцевої державної адміністрації, право на допомогу по частковому безробіттю мають усі працівники, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини.

Допомога по частковому безробіттю не буде надаватись, якщо:

1) зупинення (скорочення) виробництва носить сезонний характер або виникає виключно з організаційно-виробничих причин;

2) є можливість працевлаштування (тимчасового переведення) працівників на період зупинення (скорочення) виробництва на інших дільницях, у цехах;

3) працівник:

- письмово відмовився від працевлаштування (тимчасового переведення) на підходящу роботу на підприємстві з повним робочим днем (тижнем);

- працює на цьому підприємстві за сумісництвом;

- проходить альтернативну (невійськову) службу.

Про інший вид допомоги по частковому безробіттю читайте у статтях видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Допомога по частковому безробіттю на період карантину та розрахунок відпускних";

- "Допомога по частковому безробіттю на період карантину та розрахунок відпускних".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовим доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини