Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці роз’яснили, чи потрібно сплачувати ренту за воду зі скважини та криниці на власній землі

23 вересня 2020, 15:50
11116
0
Реклама

Починаючи із 23.05.2020 р. діє нова редакція пп. 252.4.1 ПКУ, за якою до об'єкта оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин не належать, зокрема, не включені до державного балансу запасів корисні копалини місцевого значення і торф, видобуті землевласниками або землекористувачами у межах своїх земельних ділянок для забезпечення власних потреб домогосподарств. Зміни вніс Закон № 466.

Тобто, об'єкт оподаткування рентною платою у землевласників або землекористувачів не виникає лише при видобуванні корисних копалин у межах своїх земельних ділянок для забезпечення власних потреб домогосподарств.

Із переліку видів використання надр, при здійсненні яких не виникає об'єкт оподаткування рентною платою, виключено норму щодо глибини загальної розробки надр до 2 метрів та прісних підземних вод до 20 метрів.

Тому незалежно від глибини гірничих виробок видобуті з них обсяги торфу та підземних вод, включають до об'єкту оподаткування рентною платою (за виключенням вищезазначених домогосподарств).

Саме так прокоментували в Офісі великих платників питання, чи сплачувати рентну плату за воду зі скважини та криниці.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Читайте також:

- "ДПС пояснила, чи платити єдинникам рентну плату за воду, спожиту для бізнесу";

- "Діють нові ставки ренти для лісових ресурсів";

- "Податкові зміни уточнили порядок сплати ренти та акцизу".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини